Morun 2020

Movember Run

Amsterdam

Movember 25th

Hardlopen voor een goed doel in 2017: Movember

Sinds 2004 zet Movember zich in voor de gezondheid van de man. Wat begon in Australie met het laten groeien van een snor, werd een wereldwijde hit waarbij zowel mannen als vrouwen in de maand november zich inzetten voor het bestrijden van teelbal- en prostaatkanker. Enkele jaren geleden is daar ook de bestrijding van het aantal zelfmoorden onder mannen bij gekomen. Het goede doel werd ook in Nederland populair. In het buitenland was hardlopen voor Movember al zeer populair. Geïnspireerd door die initiatieven besloten we in 2013 de Movember Run Amsterdam op te zetten. Wat begon met een kleine groep mensen, groeide uit tot een jaarlijks terugkerend event met zo'n 300 hardlopers.

Een goed doel: strijd tegen kanker

Door deel te nemen aan de Movember Run Amsterdam 2017 zamel je geld in voor de bestrijding van teelbal- en prostaatkanker. Hoewel beide ziektes goed behandelbaar zijn, vormen ze nog steeds een groot probleem voor mannen. Er is daarom geld nodig voor meer onderzoek en voor het bespreekbaar maken van deze ziektes. Steun een goed doel, kom samen met ons hardlopen (wandelen mag ook!), en zet je in voor Movember!

Slechts 5km hardlopen voor het goede doel

De Movember Run Amsterdam 2017 vindt plaats op 25 november in het Vondelpark en is slechts 5km lang. Hoewel er zeker professionele hardlopers deelnemen, vinden we het met name erg belangrijk dat je veel plezier hebt. Daarom hebben we elk jaar een thema (dit jaar 'piraten'), waarbij veel mensen verkleed komen. Dit is echter niet verplicht. Je bent ook niet verplicht om een snor te dragen (wat veel Movember-deelnemers hebben), je hoeft geen man te zijn en je hoeft zelfs niet hard te lopen, want wandelen mag. Zolang we maar zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel en zoveel mogelijk plezier hebben! Meer informatie vind je op onze event-pagina.

Nog een goed doel: minder zelfmoord onder mannen

Sinds enkele jaren zet Movember zich ook in voor het terugdringen van het aantal zelfmoorden onder mannen. Uiteraard steunt de Movember Run Amsterdam dat doel ook! Een deel van je inschrijfgeld gaat daarom naar dat goede doel.

Wacht dus niet langer en schrijf je nu in! Steun samen met ons een goed doel: Movember

Hardlopen voor andere goede doelen

Als je overigens al eerder wil hardlopen voor een goed doel, kijk dan op de website van DeWandeldate voor een overzicht van alle hardloopwedstrijden voor goede doelen in Nederland. Voor een overzicht van andere hardloopwedstrijden - dus niet alleen goede doelen - kan je ook terecht op Hardloopkalender Nederland.

De voorinschrijving opent begin oktober 2016! Houd ons in de gaten.....