Morun 2020

Movember Run

Amsterdam

Movember 25th

(Scroll naar beneden voor het programma..)

Waar gaat Movember over?

Movember zet zich sinds 2003 in voor de gezondheid van de man en richt zich voor een groot deel op het bestrijden van teelbal- en prostaatkanker. In de maand november laten duizenden mannen wereldwijd een maand lang hun snor staan, om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Maar niet alleen door een snor te laten staan, kan geld worden ingezameld. Ook hardloop events als Movember Run Amterdam leveren een bijdrage!

Movember Run Amsterdam start 2015

Start Movember Run Amsterdam 2016

Waarom organiseren jullie de Movember Run Amsterdam?

Ten eerste vinden we hardlopen superleuk, maar minstens zo leuk vinden we het idee om een paar honderd mannen en vrouwen met een snor door te stad te zien rennen. In 2013 zagen we een video van Steve Prefontaine, een Amerikaanse middle en long-distance runner die deelnam aan de Olympische Spelen van 1972. Naast dat Steve een geweldige hardloper was, had hij ook een indrukwekkende snor. Dus dachten we: hoe leuk zou het zijn om een paar honderd Steve Prefontaines door Amsterdam te laten rennen?

Hoe ziet het event er dit jaar uit?

Het zal volledig virtueel plaatsvinden, wat betekent dat we dit jaar geen groepen harige mannen en vrouwen zullen zien. Wel willen we het interactief maken en zullen je vragen om ons een video van jezelf (of je team) te sturen terwijl je (hard)loopt. Het thema van dit jaar is 'the roaring 20s', wat de tijd is van Charlie Chaplin en Coco Chanel, dus wees creatief! De beste video ontvangt een prijs. Er zal ook een prijs zijn voor degene die een perfecte snor rent, wat mogelijk is omdat je hardloop-app je route kan volgen.

Movember Run Amsterdam

Warming up, Movember Run Amsterdam 2019

Waar en wanneer vindt de MoRun plaats?

Omdat het event volledig virtueel plaatsvindt, kan je letterlijk van overal ter wereld deelnemen op ieder moment tussen 1 Movember en 30 Movember. Alles wat je nodig hebt is een hardloop-app (bijvoorbeeld Strava) en een telefoon of smart device. Zoals altijd laten we het volledig aan jou over om te bepalen hoe je het traject wil voltooien: hardlopen, wandelen, met een rolstoel, skateboard... je zegt het maar!

Hoe kan ik me aanmelden?

Crisis, wat veel vragen! Start met het aanmaken van een MoSpace op Movember.com. Maak een team aan of neem deel aan een team met vrienden, familie of collega's en vergeet niet om je aan te melden voor onze uitdaging op Movember.com. Zodra je bent aangemeld voor de uitdaging, hoef je alleen maar je hardloop-app te verbinden met je MoSpace en jezelf in beweging te zetten. Je hardloop-app en MoSpace houden vervolgens automatisch je activiteiten bij. Vergeet niet om om donaties op je MoSpace te vragen, op basis van je activiteiten, zodat je ook geld inzamelt voor Movember!

In het kort: Meld je aan voor onze uitdaging op Movember.com, verbind je hardloop-app met je MoSpace, begin met lopen/hardlopen en vraag om donaties om je in te zetten voor de gezondheid van de man!

 

Start van de 1e Movember Run Amsterdam in 2013