Morun 2018

Movember Run

Amsterdam

28 Movember 2020

(Scroll naar beneden voor het programma..)

Waar gaat Movember over?

Movember zet zich sinds 2003 in voor de gezondheid van de man en richt zich voor een groot deel op het bestrijden van teelbal- en prostaatkanker. In de maand november laten duizenden mannen wereldwijd een maand lang hun snor staan, om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Maar niet alleen door een snor te laten staan, kan geld worden ingezameld. Ook hardloop events als Movember Run Amterdam leveren een bijdrage!

Movember Run Amsterdam start 2015

Start Movember Run Amsterdam 2016

Waarom organiseren jullie de Movember Run Amsterdam?

Ten eerste vinden we hardlopen superleuk, maar minstens zo leuk vinden we het idee om een paar honderd mannen en vrouwen met een snor door te stad te zien rennen. In 2013 zagen we een video van Steve Prefontaine, een Amerikaanse middle en long-distance runner die deelnam aan de Olympische Spelen van 1972. Naast dat Steve een geweldige hardloper was, had hij ook een indrukwekkende snor. Dus dachten we: hoe leuk zou het zijn om een paar honderd Steve Prefontaines door Amsterdam te laten rennen?

Hoe ziet het event eruit?

Als een harige klont Mo Bros en Mo Sistas die een Vondelpark parcours van 5km afleggen. Het is dus geen lange afstand en je mag wandelen; laat dat dus geen excuus zijn! De Movember Run Amsterdam (kortweg MoRun) is toegankelijk voor mannen en vrouwen, met of zonder (plak)snor. We vinden het wel erg leuk als je dit jaar verkleed komt als je favoriete 70's figuur, maar ook dat is geen verplichting.

Movember Run Amsterdam

Warming up, Movember Run Amsterdam 2019

Waar en wanneer vindt de MoRun plaats?

Ook de 8e editie vindt plaats in het Vondelpark, ditmaal op zaterdag 28 november 2020

10:00 - 13:30 Startnummers ophalen / Na-Inschrijving @Tennisclub Kattenlaan
13:30 - 14:45 Garderobe open @Tennisclub Kattenlaan
14:30 - 14:45 Uitleg parcours @Tennisclub Kattenlaan
14:45 - 15:00 Warming up onder leiding van een expert @Tennisclub Kattenlaan
15:00 - 16:00 Aanvang 7e Movember Run Amsterdam
16:00 - 20:00 Afterparty met prijsuitreiking om 16:30 @Tennisclub Kattenlaan

Klik hier om de interactieve route op "AfstandMeten.nl" te zien.

Hoe kan ik me aanmelden?

Crisis, wat veel vragen! Meld je aan via onze website en verkleed je als je favoriete 70's figuur (of draag iets dat te maken heeft met snorren en/of Movember). We accepteren nepsnorren, geen nep(hard)lopers!

Wat krijg ik als ik me heb aangemeld?

De aanmelding is inclusief: registratie, startnummer met chip, kosten voor de organisatie en minimaal €5 ter donatie aan Movember. Hoe meer we overhouden na aftrek van de kosten (zoals het gebruik van het park), hoe meer er naar Movember gaat.

Stop met lezen en meld je direct aan! We zien je op zaterdag 28 november!

Start van de 1e Movember Run Amsterdam in 2013