Morun 2020

Movember Run

Amsterdam

Movember 25th

Het Coronavirus: je mag je rot en onzeker voelen

  • Geplaatst op
  • Door Bertram Welink
  • 0
Het Coronavirus: je mag je rot en onzeker voelen

Als organisatoren van de Movember Run Amsterdam houden we ons altijd minimaal 1 maand per jaar bezig met de gezondheid van de man. De mentale gezondheid is daar een belangrijk onderdeel van. Maar soms is die ene maand niet voldoende, zeker niet in tijden van het Coronavirus.

Terwijl landen als China weer langzaam opkrabbelen uit hun Coronacrisis, zit Europa er nog middenin. En dat hakt er stevig in. Allereerst omdat je je misschien zorgen maakt over je eigen gezondheid of de gezondheid van familieleden en vrienden, in Nederland of het buitenland. Bezoekjes aan de supermarkt kunnen dan bijvoorbeeld veel stress veroorzaken, evenals een verkoudheid die plotseling lijkt op te spelen.Daarnaast zit je door de genomen maatregelen misschien in een sociaal isolement. Zeker wanneer je alleen woont en vrienden veel minder contact opnemen, omdat ook zij zich zorgen maken over de gevolgen. Gelukkig zijn er tools beschikbaar om online contact te onderhouden, maar ook die zullen niet altijd een volwaardige vervanging van normaal contact zijn.Tenslotte maak je je misschien zorgen over je baan, want in het nieuws en om je heen hoor je berichten van ZZP’ers die minder werk hebben, mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, of hun werk in deze tijd niet kunnen uitvoeren. Misschien ben je er daar zelfs één van.Kort gezegd: er is momenteel veel waar je je rot of onzeker over kunt voelen. En zeker als je ziet dat veel mensen er nonchalant op reageren, heb je misschien het gevoel dat je de enige bent die zich op dit moment mentaal zwakker voelt. Het antwoord daarop is simpel: bijna iedereen heeft dit gevoel nu en je bent zeker niet alleen!De vraag is natuurlijk wat je eraan kunt doen. Het internet staat vol met goed bedoelde lijstjes: Netflix kijken, huis opruimen, je volgende vakantie plannen, lezen, schrijven, online fitness/yoga filmpjes volgen, of online cursussen… en ga zo maar door! Eén topic blijft echter onbenoemd: erover praten, of als er niemand is, het van je af schreeuwen (zoals Howard Beale in één van mijn favoriete films Network uit 1976).

Als Movember Run organisatie willen we er ook voor je zijn en vragen we onze MoBros en MoSistas om er voor anderen te zijn. Daarom hebben we een Facebook community ingericht, waar we gemakkelijk contact met elkaar kunnen zoeken. Uiteraard is deze groep niet alleen voor mensen die contact zoeken, maar ook voor mensen die zich beschikbaar willen stellen om met anderen te praten. Zo helpen we elkaar door deze moeilijke tijd heen. Lukt het niet om toegang te krijgen, stuur ons dan een persoonlijk berichtje via onze Facebook-pagina en we voegen je toe!Ps. Uiteraard hopen we dat je ook na de Coronacrisis beschikbaar wil blijven voor je mede MoBros and MoSistas, want steun is ook de rest van het jaar ontzettend belangrijk. Voor tips om om te gaan met de Coronacrisis verwijzen we ook naar de website van 113.nl

Stay safe!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.